Software LibreFAQ

Niet al deze vragen zijn direct zo aan ons gesteld. De meesten zijn vragen die wij verwachtten of stukjes info waarvoor we geen betere plaats konden vinden. "faq" is de normale naam voor zo'n document.


  General

 1. Ik heb een vraag, maar deze wordt hier niet beantwoord

  Het kan zo zijn dat de vraag er een is die niet vaak voorkomt. Hoe het ook zij, als het gnu, linux of free software gerelateerd is, proberen we graag je te helpen er een antwoord voor te vinden. Als de vraag algemeen genoeg is zullen we het toevoegen aan de faq.
 2. Dus jullie zijn eigenlijk een Open Source bedrijf ?

  Niet helemaal. Alhoewel we Open Source software gebruiken, en we de Open Source community bewonderen, zijn er fundamentele verschillen tussen Open Source Software en Free Software.
  Open Source software is een naam die gebruikt ging worden om een onderscheid te maken tussen de ethische en de technische aspecten van Free Software. Dit werd gedaan om een voet binnen de deur te krijgen bij grote bedrijven, waarvan sommigen wel eens negatieve associaties bij de meer idealistische kanten van Free Software zouden kunnen hebben. Hierom wordt binnen open source de nadruk gelegd op de praktische waarde.
 3. Ik wil graag bijdragen aan jullie project:

  Wij nemen geen donaties aan of giften die fout geinterpreteerd zouden kunnen worden.
  We willen dat het duidelijk is dat ons project geen bedrijf is dat zich alleen maar probeert te profileren als stichting om mensen een rad voor de ogen te draaien. We begrijpen dat mensen zich vragen zullen stellen bij een onderneming waarvan het lijkt alsof ze om altruistische redenen middelen ter beschikking stellen. Het is echter zo dat wij terug "investeren", in een beweging die niet uit een duidelijke enkelvoudige entiteit bestaat. Deze beweging is een vrij over de planeet verspreid netwerk waarvan ons project een sublimatie binnen de dienstenmarkt is. Het is in onze eigen beste interesse om deze gemeenschap verder te helpen.

 4. Over ons

 5. Wat is een Zero Profit onderneming?

  Een Zero Profit is een term die we zelf bedacht hebben om ons te onderscheiden van stichtingen die afhankelijk zijn van giften en donaties. Het is een stichting die een onderneming drijft en onafhankelijk haar doel nastreeft en dit bekostigt door gelden die voortvloeien uit normale bedrijfsvoering.
 6. Zijn jullie allemaal vrijwilligers ?

  Nee. Wij zijn geen vrijwilligers. Software libre keert salarissen uit aan de mensen die er werken, en we rekenen normale tarieven aan onze klanten. Sommige van ons zijn voltijd, sommige deeltijd en andere op contract-basis.
 7. Jullie zijn eigenlijk een stichting, maar toch streven jullie winst na. Hoe kan dat ?

  We begrijpen dat de meeste stichtingen bestaan om een sociaal of ideeel doel na te streven. Deze stichtingen zijn afhankelijk van donaties en giften, aangezien het moeilijk is om geld te verdienen met de activiteiten die ze moeten ondernemen om dat doel na te streven.
  Het implementeren en installeren van Free Software is een activiteit in lijn met ons doel waarmee geld verdiend kan worden. Dit betekent dat we mensen kunnen betalen om ons doel te verwezenlijken.
 8. Hoe kun je voor een stichting werk verrichten en uitbetaald krijgen ?

  In feite werken er veel mensen betaald voor een stichting. De meeste grotere stichtingen hebben voltijds mensen in dienst die de administratie doen, professionele ontwerpers, marketing mensen etc.
  Deze mensen worden betaald om indirect mee te werken aan het streven van die stichting.
  Wij hebben een doel wat ons in staat stelt om direct geld te verdienen met het nastreven hiervan. We kunnen onze mensen betalen, en winst gebruiken om onze verplichtingen na te komen.
 9. Hoe kan de community er zeker van zijn dat jullie de zaak niet flessen ?

  Voor Software Libre is er weinig voordeel om een stichting te zijn in plaats van een andere meer commercieel gerichte rechtsvorm. We betalen alle vormen van belasting die een normaal bedrijf ook betaald.
  In feite zijn de enige voordelen die we hebben dat we met een normaal werk ons toch direct bezig kunnen zijn met de samenleving een aangenamere plek te maken.
  Mocht u niet overtuigd zijn, mail ons, bel ons of kom langs zodat we eender welke vraag over Software Libre kunnen beantwoorden.
 10. GNU/Linux

 11. Wat is Linux ?

  volg deze linux link naar een gedeelte van de site met informatie over linux. Als er niet in staat wat u wilt weten, mail ons zodat we uw vraag hier kunnen toevoegen.
 12. Wat is GNU ?

  volg deze gnu link naar een gedeelte van de site met informatie over gnu. Als er niet in staat wat u wilt weten, mail ons zodat we uw vraag hier kunnen toevoegen.
 13. Tech

 14. Wat is een overboeking ?

  Een overboeking bepaalt met hoevelen een verbinding gedeeld zal worden. Het is niet eenvoudigweg het delen van het geheel door het aantal gebruikers. Als geen van de andere gebruikers op dat moment hun verbinding gebruiken zal uw server volledige toegang tot de bandbreedte hebben, als dat niet zo is is het getal lager, maar nooit minder als de totale hoeveelheid bandbreedte gedeeld door het aantal gebruikers.

Back to menu

WebMake Logo